Puur Betuws: samen aan de slag om voedsel steeds lokaler en duurzamer te maken

Nieuws Datum
05/02/2020
Vanaf begin juli 2020 kunnen boeren, tuinders, telers en producenten van verwerkte producten via een online platform met de naam “Puur Betuws” (www.puurbetuws.nl) hun producten leveren aan bijvoorbeeld horecaondernemers, bedrijfskantines, boerderijwinkels, speciaalzaken, supermarkten of rechtstreeks aan consumenten.

Wij kunnen dit zo stellen omdat de initiatiefnemers, te weten coöperatie De Fruitmotor, Werkzaak Rivierenland, The Plant, Food Value en de Betuwse Fruitshop, met steun van een aantal gemeentes in het Rivierengebied een POP3 subsidie hebben gekregen om de start van een gezonde, lokale, circulaire en sociale voedselketen mogelijk te maken. Ook het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland ondersteunt Puur Betuws.

Doel van de subsidie is om het huidig samenwerkingsverband te verbreden en te verstevigen en vervolgens de opstart- en aanloopkosten van een werkende lokale keten te dekken, zodat het initiatief daarna op eigen kracht verder kan.

Kom kennismaken met onze plannen
Op dit moment kunnen we beginnen met het project. En daar nodigen we jou niet achteraf, maar nu gelijk al bij uit. Zodat ook jouw input meetelt.

We organiseren daarom twee kennismakingsbijeenkomsten. Hierin vertellen we over het project, maar willen we ook, samen met jou nadenken over logistiek, betrokkenheid van stakeholders en gezonde verdienmodellen voor alle betrokken partijen.

Vandaar dat we jou uitnodigen om naar één van onze kennismakingsbijeenkomsten te komen.

  • De bijeenkomst op woensdag 12 februari is primair bedoeld voor leveranciers.
  • De bijeenkomst op maandag 2 maart focust meer op potentiële afnemers.

Beide bijeenkomsten zijn nadrukkelijk toegankelijk voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame, sociale, circulaire en lokale voedselketen.
We beginnen om 15:00 en we sluiten af om 17:00

 

Locatie?
Werkzaak Rivierenland
Poppenbouwing 18,
4191 NZ Geldermalsen.

Interesse?
Meld je aan op www.puurbetuws.nl

 

Hartelijke groet,
Namens de projectgroep:
Gerard Poldervaart – De Betuwse Fruitshop
Hilde Engels & Hanneke Rombouts – De Fruitmotor
Theo Niënhaus & Gerard van Duren – Werkzaak Rivierenland
Marieke Karssen & Pauline Pels – Food Value / The Plant

Terug