Ondersteuning voedselbanken vanuit de sector

Nieuws Datum
29/04/2020
Door de Corona crisis stijgt het aantal gebruikers van de Voedselbank. Tegelijkertijd hebben kwekers moeite met de afzet van hun producten door horecasluitingen, exportbeperkingen en consumenten die de “hand op de knip houden”. Met ondersteuning van Provincie Gelderland en Greenport Gelderland is het project “Provincie en Tuinbouw steken een hart onder de riem” opgezet.

Er wordt enerzijds gekeken naar de behoefte van de lokale voedselbanken en anderzijds waar er onbalans is tussen vraag en aanbod van tuinbouwproducten; tuinbouwproducten uit de Bommelerwaard worden in eigen provincie afgezet. Woensdag 29 april vindt de eerste levering plaats. In het pakket zitten groenten, champignons en een potorchidee. Wekelijks wordt een passend pakket samengesteld. De champignons uit het pakket komen van Mari van Namen.

Terug