Champignons uit de Bommelerwaard voor de voedselbank

Nieuws Datum
18/06/2020
Het is afgelopen maanden geen gemakkelijke tijd geweest. Door de coronacrisis steeg het aantal gebruikers van de Voedselbank.
Tegelijkertijd hadden paddenstoelentelers moeite met de afzet van hun producten door exportbeperkingen, horecasluitingen en consumenten die de ‘hand op de knip houden’. Helaas is de productie van paddenstoelen niet zomaar te stoppen. Gevolg overschot aan een hoog kwalitatief product. Weggooien zou voedselverspilling zijn. Dus besloten telers in de regio Bommelerwaard een deel van hun producten naar de Voedselbanken in Arnhem en omgeving Zaltbommel te brengen.

Met ondersteuning van Provincie Gelderland en Greenport Gelderland is het project “Provincie en Tuinbouw steken een hart onder de riem” opgezet.

In dit project wordt enerzijds gekeken naar de behoefte van de Voedselbank en anderzijds waar er onbalans is tussen vraag en aanbod van tuinbouwproducten. Het is een tijdelijk project mogelijk gemaakt door “coronacrisis-gelden” van Provincie Gelderland. Inmiddels zijn er drie rondes geweest waarin diverse telers champignons beschikbaar hebben gesteld voor de voedselbanken.

Terug