Avocadosector interessant voorbeeld voor de paddenstoelensector

Nieuws Datum
08/07/2021
De zomerbijeenkomst 2021 van het Paddenstoelenpact stond in het teken van toekomstperspectief voor de sector. Twee enthousiaste sprekers vertelden over de marktkansen en de toekomst van de paddenstoelensector. Daarnaast hadden we Fred van Heyningen, CEO Nature's Pride, als special guest uitgenodigd om iets te vertellen over de avocadosector. Deze is volop in het nieuws en heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Interessant voorbeeld voor de paddenstoelensector! Ruim 50 ondernemers, waaronder zo’n 12 jonge bedrijfsopvolgers, werden op 6 juli jl. bijgepraat over deze onderwerpen.

Fred van Heyningen nam de aanwezigen mee in het succes van de avocadosector. Met cijfers in mooie grafische plaatjes bracht Fred de enorme groeiontwikkelingen in beeld en ook hoe Nature’s Pride continu de toegevoegde waarde weet te realiseren. Ze zetten de standaard in de keten met smaakvolle producten, kwaliteit, hoge service, innovatie en een bijdrage aan een betere wereld. Belangrijke trends als concentratie in de keten, digitalisering, local for local en duurzaamheid passeerden de revue.

Jan Klerken van Scelta Mushrooms nam de aanwezigen mee in de marktkansen die er voor de paddenstoelensector nog open liggen. Plantaardige oplossingen zijn voor veel new food steeds belangrijker geworden. We passen perfect in volwaardige voedselproducten met minder ongezonde ingrediënten maar vooral veel duurzamer. Een ontwikkeling die na COVID 19 alleen maar sterker is geworden.

 

Saskia Goetgeluk van Brightlands Campus Greenport Venlo benadrukte daarnaast het perspectief wat we als sector in handen hebben. Er is een rol weggelegd voor de Nederlandse paddenstoel in de toekomst door een stijgende focus op gezonde voeding, de eiwittransitie, biologische grondstoffen en materialen én de bio-circulaire economie. Daarbij is het Dutch Mushroom Centre (DMC) een belangrijke stap om onze krachten te bundelen en onze toekomst richting te geven. Hier komen heel mooie dingen bij elkaar. Het DMC is gebaseerd op de 4 pijlers Gastronomie, Onderzoek, Educatie en Dutchroom. Het Dutch Mushroom Center is onze toekomst!

Terug