Obstakelrun brengt paddenstoelensector en burger bij elkaar in de Bommelerwaard!

Nieuws Datum
04/11/2021
In het laatste weekend van oktober 2021 vond in Ammerzoden alweer de derde editie van de Champignon Obstakel Run plaats. Bijna 600 deelnemers wisten de weg naar Champignonkwekerijen De Hopwaag bij Hoppies in de polder van Ammerzoden te vinden. De deelnemers en het publiek waren ondanks de regen enthousiast over het mooie landelijke parkoers!

Het draait bij deze ‘run’ niet om wie het snelst is of het beste is, maar om als team de eindstreep te halen. Samenwerking dus! Plezier en gezelligheid, gezond en vooral goed eten stonden weer hoog in het vaandel! Na het sporten in de landelijke omgeving stond er weer een heerlijke Hollandse stamppot klaar voor de deelnemers. Op zaterdag legden de sportievelingen het prachtige parkoers van 6 of 14 km af waarbij diverse obstakels moesten worden overwonnen; letterlijk door de champignonstellingen in de kwekerij van ondernemer Han van Hemert én door de aardbeienstellingen van Joost van Uitert. Bij Aardappelhandel Jac van den Oord moesten de deelnemers door een doolhof met kuubskisten kruipen. De vele regen kon de pret niet drukken, want nat werden de deelnemers toch wel in de sloten vol water.

Op zondag was de familierun voor het hele gezin met opa’s, oma’s, ouders en kinderen een groot succes. Er waren routes van 3 en 6 km. En wie dacht dat de ouders sneller waren dan de kinderen hadden vaak het nakijken. De kinderen waren supergemotiveerd en genoten dan ook volop van deze mooie happening.

De organisatie en familie van Hemert hebben er ook dit jaar weer een succesvolle “verbroedering” vanuit de paddenstoelensector met de maatschappij van gemaakt. Een gezellig weekend waar mensen van de sector maar ook vele deelnemers en toeschouwers samen zijn gekomen. Ook deze derde editie is zeker geslaagd!” Het initiatief werd mede ondersteund door het Paddenstoelenpact en het Dutch Mushroom Centre.

Henny van Gurp, pactmanager van het Paddenstoelenpact: “Het was weer een geweldige promotie! Dit initiatief ondersteunen we als ZLTO en Paddenstoelenpact graag. We hebben ons als doel gesteld om draagvlak onder burgers te vergroten door dit soort evenementen. Laat zo’n obstakel run nu juist een uitgelezen kans zijn om dit te bewerkstelligen. De deelnemers en het publiek waren enthousiast over het mooie landelijke parkoers!”

Terug